ALFA LIPOIK ASIT VE FAYDALARI

ALFA LİPOİK ASIT VE FAYDALARI

Alfa lipoik asidin, hücrelerde gezinmesi yetisiyle; damarlardan geçip yapısal hücrelere ulaşıp beyin ve sinir hücrelerini serbest radikallere karşı korumayı sağlıyor. Bunama ve diğer beyin hastalıklardan korunma yolunda oldukça etkili olduğu söylenmekte.

Katarakt, glokom, multipl skleroz, yanan ağız sendromu ve Alzhemier hastalığı ile mücadelelerde önerilmektedir. Ancak; kesin bilgiler taşımadığı için bu pek mümkün değildir. %5 alfa lipoik asit içeren güneş yağlarının güneşin etkilerini azalttığı görülmüştür.

HANGI BESINLRDE BULUNUR..

Brokoli, domates, ıspanak, bezelye, lahana ve pazı gibi sebzeler ile kırmızı et ve organ etleri (sakatat) ve maya’dır. Alfa lipoik asit, kapsüller ya da enjeksiyon şeklinde damar yoluyla da alınabilmektedir.

Alfa Lipoik Asit; hücrelerde bulunan ve vücudun hayatını sürdürmesi için gerekli olan enerjinin üretilmesini sağlayan bir yağ asitidir. Yani kan şekerinin enerjiye çevrilmesini sağlar. Lipoik asit, tioktik asit ve ALA olarak da bilinmektedir. Yağ ve suda kolay çözünmesi şeker hastaları için önemli bir fayda sağlar..

ANADOLU TAB/HABER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.