Gündem Haber Girişi : 20 Kasım 2023 18:12

AK Partili İstanbul İlçe Belediyeleri Gazze için Ortak Etkinlikler Düzenliyor

AK Partili İstanbul İlçe Belediyeleri Gazze için Ortak Etkinlikler Düzenliyor

AK Partili İstanbul İlçe Belediyeleri 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla 20 Kasım – 30 Aralık 2023 tarihlerinde 11 farklı türde, bir ay boyunca devam edecek onlarca etkinlik düzenliyor.

İsrail’in 44 gündür Gazze’de uyguladığı soykırıma dikkat çekmek isteyen İstanbul’daki AK Partili Belediyeler, kültür merkezlerinin salonlarını Gazzeli şehit çocuklara ayırdı.

 “İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” başlığıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek olan belediyeler, bu etkinliklerin ilkini Gazzeli şehit çocuklar için  yaptı. 24 ilçe belediyesinin salonlarındaki koltuklara Gazze’de katledilen çocukların isimleri asıldı ve eş zamanlı olarak ‘Tay’ çizgi filmi izletildi.

Belediyeler, gerçekleştirdikleri bu çizgi film etkinliği ile Dünya Çocuk Hakları Günü’nde İsrail soykırımına kurban giden 5 binin üzerindeki çocuğun sessiz çığlığını tüm dünyaya duyurmayı amaçladı.

Tüm İstanbul’da kırk gün boyunca 11 farklı türde yapılacak etkinliklerle, Gazze’deki soykırımın duyurulması ve insanların bu konudaki hassasiyetlerinin canlı tutulması hedefleniyor.

Çizgi Film Gösteriminin Yapıldığı Kültür Merkezleri: Arnavutköy Kültür Merkezi, Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi, Bahçelievler Akif Emre Kültür Merkezi, Başakşehir Şehir Sanat Sahne, Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Beykoz Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi, Beyoğlu Fitaş Sineması, Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi, Çekmeköy Turgut Özal Kültür Merkezi, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi, Eyüpsultan Kültür Merkezi, Fatih Kültür Sanat Merkezi, Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi, Güngören Gösteri Merkezi, Kağıthane Gültepe Kültür Merkezi, Pendik Yunus Emre Kültür Ve Sanat Merkezi, Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi, Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Sultangazi Belediyesi Etkinlik Salonu, Şile Nikah Sarayı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi, Ümraniye Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi ve Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi.

“İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” başlığıyla yapılacak tüm etkinliklerin tanıtım ve duyuruları özel olarak hazırlanan insanliginonursinavigazze.com web sitesi ile sosyal medya adresleri (@onursinavigazze) üzerinden yapılacak.