Gündem Haber Girişi : 14 Şubat 2024 17:03

AHİSİAD Gazetemize Ahilik Unvanı Verdi

AHİSİAD Gazetemize Ahilik Unvanı Verdi

Ahi Sanayici ve İşadamları Derneği (AHİSİAD) Genel Başkanı İbrahim Çam ve Başkan Yardımcısı Nuri Beşinci, 37. kuruluş yıldönümümüz dolayısıyla gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler.



Pendik gazetesi ekibinin karşılayıp ağırladığı buluşmada; AHİSİAD Başkanı İbrahim Çam, Yazı İşleri Müdürümüz Metin Yazıcı’ya, ‘işini iyi yapma kültürüne örnek – iyi bir Ahi olduğu gerekçesiyle’ Ahi Evran figüründen oluşan bir biblo hediye etti.

Bibloda 1171 – 1261 yıllarında yaşamış, esnaf ve sanatkarların mesleki ilerleme ve dayanışmaya dayalı ahilik teşkilatının Anadolu’daki kurucusu olan Ahi Evran’ın nasihatleri yer alıyor.

İŞTE O AHİLİK NASİHATLERİ:

Müşteri veli nimetimizdir / Doğru, sabırlı, dayanıklı ol / Yalan söyleme / İyi huylu, güzel ahlaklı ol / Kimseyi kandırma / Kanaatkar ol / Dünya malına tamah etme, yanlış ölçme, eksik tartma / Kuvvetli ve üstün durumdayken affedici, hiddetliyken yumuşak davranmayı bil / Kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.