Dünya Haber Girişi : 23 Nisan 2023 11:20

ABB, yerel çiftçilere sebze fidesi desteğine başladı

ABB, yerel çiftçilere sebze fidesi desteğine başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı önceleyen takviyelerle Başkentli üreticilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Hem kent hem de ülke iktisadını canlandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çiftçilere geçtiğimiz yıl 9.5 milyon zerzevat fidesi dağıtırken bu yıl da 14 milyon zerzevat fidesi takviyesinde bulunacak.

“Dağıtımlar Ayaş Ve Güdül’de başladı”

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, yüzde 75’i hibe yüzde 25’i çiftçi katkı hisseli olan zerzevat fidesi dağıtımına Ayaş ve Güdül ilçelerinde başladı.





Ekipler, Ayaş ve Güdül’de üretim yapan 236 çiftçiye 2 bin 564 adet domates ve 2 bin 579 adet biber olmak üzere toplam 5 bin 143 adet zerzevat fidesi dağıttı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmayı artırmak için zerzevat fidesi takviyesinden faydalanan Ayaşlı ve Güdüllü çiftçiler dayanaklarından ötürü ABB’ye teşekkür ederken memnuniyetlerini şu sözlerle lisana getirdi:

Necmiye Kalaycı: “Ankara Büyükşehir Belediyesinin çiftçilere yönelik takviyelerinden çok mutluyum. Bugüne kadar zerzevat fidesi ve sıvı gübre takviyesinden faydalandım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Abdullah Demir: “25 yıldır çiftçilik yapıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesinin zerzevat fidesi takviyesinden çok mutluyum. Zira dışarıda alamadığımız eserleri yarı fiyatıyla alıyorum. Daha evvel de buğday, nohut ve mazot takviyesinden faydalandım. Bu takviyeler olmasaydı eserleri cebimizden alacaktık ve maliyetimiz yükselecekti.”

Mehtap Canatak: “Ankara Büyükşehir Belediyesinin üreticilere yönelik başlattığı kırsal kalkınma dayanakları bizler için çok büyük bir destek… Zerzevat yüklü çalıştığım için yalnızca zerzevat fidesi dayanağından faydalandım bugüne kadar. Takviyelerinden ötürü Liderimize teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı