2500 yılında 35 yaşında

İnsanın dünyada sahip olmak istediği şeyler neler olabilir?
Örneğin; sağlık, kariyer, ev, araba, dükkan, dünyayı gezmek falan.

Şahsen beni tamamı tatmin etmez!

Bunların yerine; bu zamanki ‘ilkel’ aklımla; ‘2500 yılında, 35 yaşında’ sıradan biri olarak yaşamak isterdim.
Çünkü önceden sıralananların hepsine birden sahip olmak mümkün.
Belki 2030 – 2040 – 2050 yıllarını görebilmek de.

Ama, bugünkü bilgi düzeyi ile bir insanın 2500 yılında yaşıyor olması; Cilalı Taş Devri’nde yaşayan bir insanı 2021 yılı içine koymak gibi bir şey olur!

Acaba 2500 yılında nasıl bir yaşam olacak?
Kurgulamaya çalıştığımda, aklıma şöyle şeyler geliyor:

Tüm kara, deniz ve demiryolu araçları ortadan kalkmış. Çünkü ulaşım diye bir sorun yok! Yollar, köprüler, altgeçitler yıkılmış. Bir de bakacaksınız ki; insanlar bellerine bağlamış oldukları roket gibi aletler sayesinde, oradan oraya uçuşuyor ve kuşlarla yarışıyorlar.
‘Uzaylı’ dedikleri yaratıklarla kolasına satranç oynuyorlar. Onları ‘temel fıkrası’ anlatıp güldürüyorlar.
Isınma derdi yok. İnsanlar vücut ısılarını, icat ettikleri mini aletlerle mevsimlere ve hatta havanın durumuna göre ayarlayabiliyorlar.
Gördükleri rüyaları, otomatik olarak özel bir çipe kaydedip, sabahleyin arkadaşları ile seyrederek yorum yapabiliyorlar.
Tüm diller ortadan kalkmış! Ortak bir dil de yok. İnsanlar artık konuşmuyorlar! Çünkü birbirlerine telepatik bir yolla düşüncelerini aktarabiliyorlar.
Bu düşüncelerini trans haline geçerek çok uzaktaki insanlara da ulaştırabiliyorlar. Bu yüzden cep telefonu diye bir şey de tarih olmuş…
Beslenme sorunu ortadan kalkmış. Örneğin bir istasyona yaklaşıyorsunuz; benzin istasyonu gibi bir şey. ‘Ne arzu etmiştiniz’ diye soruyorlar.
‘Biraz yeşillik, et, makarna, bulgur, pilav, taze fasulye. Kafana göre ayarla bir şeyler’ diyorsunuz.
Tüm bunların vitaminlerini vücudunuza şırınga eder gibi yüklüyorlar. Yeme içme derdine paydos!
Geçim derdi nihayet çözülmüş! Herkesin işi keyifli. İş dışında; insanlar tüm hayatlarını kültür, sanat, spor ya da özel hobileri ile meşgul olarak geçiriyorlar.
Örneğin siz Robot Bakanlığı bünyesinde ‘dönüşüm departmanı kreatif elemanı’ olarak çalışıyorsunuz. Ağır ya da ikinci sınıf tüm işler yapay zeka robotlar tarafından yapılıyor. Bu arada robotların yaşamımızın içine bu kadar girmeleri sonucu; o dönemde “Sahibini dolandıran yapay zeka robot tutuklandı” ya da “Robotuna aşık oldu” şeklindeki haberleri de sık sık duyabiliyorsunuz.

Ve o zamanlarda şu an ‘sınırlı hayal gücümle’ hayal edemeyeceğim bir çok şey, günlük yaşamda sıradan olaylar olarak gerçekleşebilecek.

Haydi siz de, o günlerdeki yaşama dair bir iki şey hayal edin!
Eminim ortaya çok ilginç şeyler çıkacaktır. Bana da Whatsapp’tan atarsınız.
Tabii, dünya yaşamının 2500 yılına kadar devam edeceğini umuyorsanız…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.