Gündem Haber Girişi : 17 Mayıs 2024 15:03

19 Mayıs Mesajları, Sözleri, Şiirleri, Çizimleri 2024

19 Mayıs Mesajları, Sözleri, Şiirleri, Çizimleri 2024
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu tüm Türkiye'yi sararken, bu anlamlı günü en güzel şekilde kutlamak için ihtiyacınız olan 19 Mayıs mesajlarını, sözlerini, şiirlerini, çizimlerini haberimizde bulabilirsiniz!

19 Mayıs 1919'da Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasıyla bu tarih, ulusal bağımsızlık mücadelesinin kıvılcımı olarak kabul edilir. 

Her yıl Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan 19 Mayıs'ta sevdiklerine mesaj göndermek isteyenler için; Resimli, kısa, uzun, en yeni ve farklı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları, sözleri, çizimleri, şiirleri haberimizde derledik. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
Kutlama Mesajları 2024 


Uzun 19 Mayıs Mesajları:
"Bağımsızlık ruhuyla dolup taşan, vatan sevgisiyle yanan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlar, bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum."

"19 Mayıs, sadece bir bayram değil, bir milletin yeniden doğuşudur. Bu kutlu günü, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlılığımızı yenileyerek, onun mirasını korumak ve yüceltmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Gençlerimize güveniyor, onların azim ve kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz."

"Bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü 19 Mayıs'ta, tüm gençlerimizin bayramını en içten dileklerimizle kutluyor, onların spor ve zihinsel gelişimi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguluyoruz." 

"Atatürk'ün Gençliğe Armağanı: 19 Mayıs, sadece bir bayram değil, Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği bir umut günüdür. Bu anlamlı günde, daha aydınlık bir gelecek inşa etmeye kararlıyız. Gençlerimize, bu kutlu mirasın emanetçileri olarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatma azmi ve inancıyla nice 19 Mayıslar diliyoruz."





Kısa Mesajlar:
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!

Gençlik ve spor, milletin umududur. 19 Mayıs kutlu olsun!

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün bayramı 19 Mayıs'ı gururla kutluyoruz.

Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

Atatürk'e ve kahramanlarımıza şükranla, gençlerimize umutla nice 19 Mayıs'lara!




Anlamlı 19 Mayıs Mesajları:
Gençler, bir milletin umududur. Onların azim ve kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz.

Gençlik gelecektir. Gençlerini en iyi biçimde yetiştiren, onlara değer veren, yarınlara hazırlayan milletler geleceğe güvenle bakabilirler.

19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük yolunda attığı ilk adımdır.Bu anlamlı günde, aziz Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla anıyor,Cumhuriyetimizi sonsuza dek korumayı ve yüceltmeyi taahhüt ediyoruz.





Farklı Mesajlar:
19 Mayıs, sadece bir bayram değil, bir milletin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. 

Gençlik, bir milletin dinamizmidir. Spor ise bu dinamizmi en iyi şekilde ortaya çıkaran araçtır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, gençlerimizin spor yapmalarını ve sağlıklı bir şekilde yaşamalarını teşvik ediyoruz.

Atatürk'ün bize armağan ettiği bu anlamlı günde, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti inşa etmeye kararlıyız.

Gençler, cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız." diyen Atatürk, Türk Gençliğinin her zaman başarılı olacağına inancını dile getirmiştir.





Yeni 19 Mayıs Mesajları:
19 Mayıs, Atatürk'ün gençliğe olan güveninin ve inancının bir göstergesidir.Bu kutlu günde, gençlerimizin potansiyellerini en iyi şekilde kullanmaları için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguluyoruz.

Teknoloji ve yeniliklere açık, girişimci ve vizyoner gençler yetiştirmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için hayati önem taşımaktadır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, gençlerimizin bu yolda ilerlemesi için teşviklerimizi sunuyoruz.

Bağımsızlık ruhuna sahip ve vatan sevgisiyle dolu gençler, Türkiye Cumhuriyeti'nin en değerli hazinesidir. Bu kutlu günde, tüm gençlerimizin bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.





19 MAYIS İLE İLGİLİ ATATÜRK SÖZLERİ
“Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak.” 

Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler!Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” 

“Ben 1919 yılında Samsun’a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız Büyük Türk Milleti’nin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran, yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu kuvvete, bu Türk Milleti’ne güvenerek işe başladım.” 

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz"

RESİMLİ 19 MAYIS 1919 MESAJLARI 2024 




19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya hazır mısınız? Bu anlamlı günü sevdiklerinizle paylaşmanın en güzel yollarından biri de resimli mesajlardır.




19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için en güzel resimler ve anlamlı mesajlar sizlerle!  



19 MAYIS ÇİZİMLERİ 2024 

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusu bu sene de çizimlerde hayat buluyor! 19 Mayıs'ın milli ruhunu ve heyecanını yansıtan birbirinden güzel çizimler, bu anlamlı günü daha da özel kılıyor.





19 Mayıs Çizimleri 2024 temasıyla hazırlanan bu eserler, bize milli değerlerimizi hatırlatırken, aynı zamanda sanatın gücünü de gözler önüne seriyor.



Siz de 19 Mayıs'ı anlamlı kılmak ve bu özel günü sevdiklerinizle paylaşmak ister misiniz? O zaman 19 Mayıs Çizimleri 2024 koleksiyonumuza göz atın ve en beğendiğiniz çizimleri seçin!



ANLAMLI - GÜZEL - UZUN - KISA  19 MAYIS ŞİİRLERİ 2024 

19 MAYIS GENÇLİK MARŞI

Bir şerefli milletin şanlı çocuklarıyız.
Kalplerimiz, nabzımız, vatan diyerek atar.
Ayrılmadan yürürüz, aynı yolda erkek, kız.
Ruhumuzda ateş var, göğsümüzde iman var…

Vücudumuz yay gibi, bacaklarımız çevik,
Kalplerde cumhuriyet, başımızdadır bayrak,
Bir emanet taşırız, Ata'mıza söz verdik.
Kuvvetimizi, gücümüzü, kanımızdadır kaynak…

Bilgi ile sporu, yürütürüz atbaşı,
Çalışkanlık, çeviklik atalardan mirastır.
Türk olmanın amacı kazanmaktır savaşı…
Bize ülkü yaraşır, bize hamle yaraşır.

19 Mayıs bizim en kutsal bayramımız.
Tarihlerde var mıdır, böyle bir günün eşi?
Bu pınardan içiyor, alıyoruz kuvvet, hız,
Bu ocaktan yakıyor bütün gençlik ateşi…





SAMSUN
Samsun'da o gün doğdu
Türk'ün eşsiz güneşi,
Arasalar bulunmaz
Dünyada onun eşi.
Bütün yurt inliyordu,
Vatan gidiyor diye.
O sanki Türk yurduna
Gökten geldi hediye.
Samsun, Sivas demedi
Bütün yurdu dolaştı,
Türk'ün bu öz evlâdı
Vatanla kucaklaştı.
Bin dokuz yüz on dokuz
Türk'ün temel taşıdır.
Ardından gelen savaş
İstiklâl Savaşı'dır.
Temiz Türk gençliğine
Armağan olsun diye
Bu büyük ve şanlı gün
Bırakıldı hediye.



19 MAYIS TÜRKÜSÜ
On dokuz Mayıs,
En yüce bayram.
Bize armağan,
Bıraktı Ata'm.
Sağız vatanca,
Kafamız zinde,
Tek bir kitleyiz,
Ata izinde.
Ata'yı sevmek,
Kutsal ülkümüz,
O'na benzemek,
Coşkun türkümüz.
Ata her yerde,
Yol gösteriyor,
Koşun güzele,
Bilime diyor.
Samsun'a O'nun,
Çıktığı bugün.
Vatanda düğün,
Çocuğum övün!
Halim YAĞCIOĞLU

 

MUSTAFA KEMAL VARDI
Yurdu düşmanlar sardı,
Güneşimiz karardı.
Ninelerin gözleri
Birer kanlı pınardı.
Serin bahar meltemi
Gibi beyaz bir gemi
Samsun'a demir attı,
Göklerimiz ağardı.
Bu gemide inanan,
Yurda şan, millete şan;
Büyük, eşsiz kahraman
Mustafa Kemal vardı
M.Necati ÖNGAY


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.