Gündem Haber Girişi : 03 Mayıs 2024 13:49

1 Mayıs’ta Polise Saldıran 29 Şüpheli Yakalandı

1 Mayıs’ta Polise Saldıran 29 Şüpheli Yakalandı

İstanbul'un Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında polislere taşlı ve sopalı saldırıda bulunan 29 şüpheli, olaydan sonra kaçtıkları adreslerde yakalandı.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, polislere saldıran şüphelilerin kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle tespit edildiğini belirtti.

 

Bakan Yerlikaya, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü provoke etmeye çalışarak halkın huzur ve güvenliğini tehdit edenleri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz" dedi. Ayrıca, saldırıya karışan diğer şahısların yakalanması için operasyonların devam ettiğini vurguladı.

 

Saraçhane Meydanı'nda yaşanan olaylar, güvenlik güçlerinin halkın güvenliği ve kamu düzeninin korunması için gece gündüz çalıştığını bir kez daha ortaya koydu. Yerlikaya, bu tür saldırıların karşısında hukukun üstünlüğünü sağlamak adına kararlı bir şekilde hareket edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.