ŞİMDİ TURŞU ZAMANI

Turşu bağışıklığı güçlendiren ve hücre yenilenmesine katkıda bulunan özellikleri ile Corona Virüs tehditine karşı şu günlerde en fazla tüketilen besin maddelerinden biri

Corona Virüsü’nün (Covid-19) tehdidini dünya genelinde yaygınlaştırdığı ve ülkemizde de ilk vakanın yaşandığı şu günlerde, tedbirler de yaygınlaşıyor. Süper marketlerden temizlik malzemeleri ıslak mendil, kolonya ve benzeri mamuller sıklıkla satın alınıyor.

Gıda maddelerinde de en fazla rağbet gören ürünlerden biri geleneksel yiyeceklerimizden turşu oldu.

Turşu satışları özellikle son 15 gündür tavan yapmış bulunuyor.

Biz de bu sebeple Pendik şehir merkezi Değerli Sokak’ta (Çarşı Camii karşı sokağı) 21 yıldır faaliyet gösteren Yeşil Gedelek Abidin Çakar Turşuları İşletmecisi Orhan Çakar ile konuya ilişkin mini bir söyleşi gerçekleştirdik.

Çakar konuşmasında; “Sağlıklı beslenme konusunda bilinçli vatandaşlarımız sofralarında turşuyu eksik etmezler. Son dönemlerde yaygınlaşarak insan hayatını tehdit eden Corona Virüs olayı ile birlikte turşu satışlarımızda ciddi bir artış yaşamaktayız. Bunun ana nedeni virüsün özellikle güçsüz bünyelerde hayati tehlike arz etmesi, turşunun ise bünyeyi güçlendiren bir besin maddesi olmasıdır.

Kaliteli bir turşu, dalından taze toplanmış sebze ve meyvelerden elde edilir. Bu besinler de içlerinde antioksidan maddeler bulundururlar. Taze ürünlerden elde edilen turşuların içerisindeki bu maddeler, bünyeyi serbest radikallere karşı korur, hücre yenilenmesine katkıda bulunur.

Turşunun onlarca faydasını internete girip araştıran herkes görecektir. Ben buradan birkaçını sıralayayım: Doğal antibiyotik deposu, antioksidan kaynağı, probiyotik bir lezzet, mide bulantısı ile savaşır, soğuk algınlığına karşı koruyor, bağışıklığı güçlendiriyor, kan şekerini dengeliyor, kansere karşı koruyucu, metabolizmayı hızlandırıyor, zayıflatıyor, kabızlığa karşı etkili, kalp damar hastalıklarına karşı koruyor” dedi.

Yeşil Gedelek Abidin Çakar Turşuları A’dan Z’ye tüm meyve ve sebzelerden turşu çeşitlerinin katkısız, ilaç kullanmaksızın, doğal halleriyle üretilerek satışa sunulduğu bir nokta.

Lahana, salatalık, biber, acı biber, patlıcan dolma, lahana dolması, kırmızı biber dolması, erik, karnıbahar, brokoli, sarımsak, badem, bamya, acur, domates, kelek, pancar, fasulye, havuç, kırmızı lahana, jalapeno, pezik turşusu çeşitlerden başlıcaları.

İşletmede kahvaltılıklar, şalgam suyu, organik sirke, boza, tarhana, zeytin çeşitleri, özel zeytin yağı ve yaprak çeşitlerini bulmak da mümkün.

Toptan ve perakende satışların yapıldığı işletmede özel siparişler de alınıyor.

Yeşil Gedelek Abidin Çakar Turşuları iletişim: 0533 541 24 95

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.