Elif Kırnak

KÖRİLİ KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ

KÖRİLİ KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ
½ karnabahar
1 çay kaşığı yenibahar
4 tane karanfil
1 soğan
2 su bardağı haşlanmış nohut
5 diş sarımsak
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz acı biber
1 çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
4,5 çorba kaşığı krema
3 dal taze soğan
Çeyrek bağ kişniş
Yarım karnabaharı ortadan ikiye kesip elinizle küçük çiçeklerine ayırın. Kök kısımlarını da ince ince doğrayın.
Tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. 1 çay kaşığı yenibahar ve 4 tane karanfili de ekleyip kısık ateşte baharatları kavurun. Bu sayede ısınan yağ ile baharatların lezzetleri daha iyi ortaya çıkacak.
1 orta boy soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya ekleyip kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra ayrı bir tabağa koyun.
Aynı tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karnabaharları ilave edin. Karnabaharlar kahverengileşmeye başladığında 2 su bardağı haşlanmış nohut ve uzunlamasına kesilmiş 5 diş sarımsağı tavaya ekleyip beş dakika kadar kavurun.
Kavrulmuş soğanları tavaya geri ekleyip üzerine 3 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
Baharatların güzelce karışması ve tavanın dibindeki lezzetleri kazımak için 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp 5-6 dakika kadar pişirin.
Çeyrek bağ kişnişi ve 3 dal taze soğanı çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
Tavaya ilk olarak taze soğanları ardından 4,5 çorba kaşığı kremayı ekleyip karıştırın.
#LEZZET


Kaynak: https://www.pendikfotograflari.com/elifkirnak/post/70

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.