Elif Kırnak

Dondurma kızartması tarifi

Dondurma kızartması tarifi
Yapımı için malzemeler;
500 gram Maraş dondurması
2 adet yumurta
1 su bardağı mısır gevreği
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı badem
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Yarım çay bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
Dondurmayı oda sıcaklığında bir süre bekletin.
Bu sırada fındık ve bademi ve mısır gevreğini incecik mutfak robotunda çekin.
Dondurmayı, dondurma kaşığı yardımıyla toplar yapın.
Bu topları yeniden dondurucuya kaldırıp sertleşmelerini sağlayın.
Mısır gevreği, fındık, badem, Hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçını çukur bir kasede karıştırın.
Yumurtalardan birinin sarısını beyazından ayırın.
Hazırladığınız dondurma toplarını önce yumurta beyazına ardından mısır gevrekli karışıma bulayın.
Topları yeniden dondurucuya kaldırın ve 30 dakika dinlendirin.
Ardından dondurucudan çıkarıp diğer yumurta beyazıyla aynı işlemi tekrarlayın.
Bu kez topları dondurucuya kaldırmak yerine iyice kızdırdığınız sıvı yağa atıp her tarafını güzelce kızartın.
Dondurma kızartmanız hazır! Afiyet Olsun.
#LEZZET


Kaynak: https://www.pendikfotograflari.com/elifkirnak/post/66

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.